Mig

I hela mitt liv har djur både facinerat och intresserat mig och vi har i familjen nog haft de mesta olika arter man kan tänka sig.

När jag skulle välja gymnasieskola var valet enkelt; jag utbildade mig till djurvårdare och utvidgade mina kunskaper om djur.

Det var inte förrän några år efter jag tog studenten jag kom i kontakt med hästar på riktigt.

Så till skillnad från många andra hästintreisserade människor så började min karriär ganska sent.

 

Mighty kom av en händelse in i mitt liv som treåring och relativt ohanterad och det var där mitt liv med hästar började.

Eftersom träning av djur länge intresserat mig så gick lärandet av olika beteenden snabbt och han lärde sig snart många olika trick.

 

Vad jag verkligen fick lära mig helt från grunden var att lyssna på ett djur, ett djur jag aldrig pratat med tidigare.

Att kommunicera med hästar var något jag aldrig tidigare hade gjort och Mighty lärde mig otroligt mycket om mig själv. ¨

Vi testade oss fram vad som fungerade och inte, hur jag med mitt kroppsspråk kunde prata med honom. Med tiden hade han visat mig det mesta jag kan om hur man kommunicerar med hästar och det var på det sättet frihetsdressyren blev ett stort intresse för mig.

 

Med åren har jag tränat för lite olika tränare som Rebecca & Christofer Dahlgren på horse vision, Maria Gramén och Moa Molitor på Gryning.

 

Utöver mitt företag jobbar jag som djurvådare på Borås Djurpark och jobbar då med Rovdjuren, vilket är ett bra komplement till hästar och dess flyktinstinker.

 

Förutom mina hästar har jag två papegojor som jag självklart också tränar en hel del.

 

Detta var en kort sammanfattning om mig som kompletteras inom snar framtid.